Idea-speaker
Iværksætteri
Alpin skibakke i Nordvestsjælland "Kæmpehøjene"

Alpin skibakke i Nordvestsjælland "Kæmpehøjene"

Odsherred kommune har 26000 sommerhuse, som står tomme om vinteren, samt Sjællands højeste bakker og største faldhøjde.
Ved at opstille 2 lifter ved Høve, vil man kunne opbygge 5-7 pister af varierende sværhedsgrad, fra de helt grønne, flade øvebakker på omtrent 800 m, over udfordrende blå på 4-500 m til ret stejle røde på 250 m. Fra toppens 90 m. vil man have en fantastisk udsigt over Sejerøbugten mod nord, samt Lammefjorden mod syd.
Sommerhusejerne skal tilbydes 'husstandsæsonkort' til omtrent 1000 for 4 liftkort. På den måde tegnes der abonnement, så trangen til at komme ud på bakken melder sig samtidig med nattefrosten og snekanoner starter.
Tiltaget giver lokale erhvervsmuligheder som cafeterie, skiudlejning, butikshandel, sommerhusudlejning mm. De lokale skoler skal have gratis adgang.
For tiden udbygges motorvejen helt til Vig. Transporttiden fra København bliver dermed 40 min.
70% af brugerne på Vallåsen i Sverige er danske. De skal blive i den danske natur når de øver.

Kommentarer (11)

15.02.2013 : Thomas Andersson

De omtalte 'husstandssæsonkort' skal naturligvis være tilgængelige for fastboende også. Idéen er bare at 'suge' mennesker og kroner til området, som ikke var der ellers.


16.02.2013 : Thomas Andersson

Glemte lige at sige at driften af anlægget skal sikres af vindmøller, så anlæggetforbrug er så co2neutralt som muligt, samt at pisterne om sommeren skal drives som overdrev, dvs. afgræsses af f.eks. bisonokser eller skotsk højlandskvæg i samarbejde med Asnæs Zoo, således at der bakkerne plejes i balance med lokalplanen.


16.02.2013 : Anonym

Desuden kan der læses meget mere, samt ses billeder på facebooksiden www.facebook.com/kaempehojene


18.02.2013 : Jens Steffensen

Kunne man forestille sig at der blev mulighed for mountainbiking om sommeren?


19.02.2013 : Thomas Andersson

Det ville være oplagt at en del af det måske kunne bruges til MTB, men om sommeren er der landbrug/overdrevsgræsning, så det afhænger nok lidt af omfanget. Der er dog allerede en fantastisk sti langs med bakkekammen. Den kunne måske udbygges med noget MTB


19.02.2013 : Thomas Andersson

En idé kunne være at samarbejde med fitnescentre, så medlemskortet i fitnescentret gjaldt som liftkort. På den måde ville man få indendørsmotionisterne ud i naturen om vinteren. Måske det ville have en forebyggende virkning på skiskader, hvis der var øvet grundigt hjemmefra, før turen går til alper eller fjelde?


20.02.2013 : Morten Hobel

Måske ville øget færdsel i sommerhusområderne om vinteren også have en præventiv effekt på indbrudsstatestikken?
(det har ganske vist ikke noget med naturen at gøre, men som sommerhusejer vill jeg da sætte pris på at områderne ikke stod øde hen for længe ad gangen)


27.02.2013 : Anonym

Det her er en fantastisk idé !
Denne aktivitet tager hensyn til det flotte åbne landskab - og en masse mennesker vil komme ud og nyde naturen.


09.04.2013 : Jakob ghisler

Hvis man også tænkte langrend ind i projektet ville man kunne få endnu flere brugere. Det vil være nemt at lave en løjpe omkring alpin bakkerne og producere sne med snekanonerne.


09.04.2013 : Jakob ghisler

Man kunne måske lave nogle løjper i Jyderup skov som havde forbindelse med alpinbakkenDer er lukket for kommentarer