Idea-speaker
Innovation

Havhytten

Kysten er den danske vildmark.
Det er her fremtiden ligger for både vandring, ridning og naturligvis havkajak. Men vi ved også, at det er vigtigt med støttepunkter. Det danske vejr er sheltervejr og netop shelteret er blevet en dansk løsning. I et shelter er man både inde og ude samtidig. Der er derfor bygget mange nye sheltere landet over. De fleste af disse er bygget efter svenske traditioner i træstammer med græstørv på taget. Dette passer rigtig godt inde i skoven, men ved kysten kan det være et fremmedelement i naturen. Vi mener, at tiden er inde til at skabe et særligt kystshelter – en ’havhytte’, som er bygget ud fra lokale traditioner og materialer. Havhytten skal derfor have tangtag eller stråtag. Vi mener, at det må være muligt at finde frem til en løsning, som er både storm- og brandsikker, og som passer til det danske kystlandskab. Vi hører meget gerne fra andre, der har lignende tanker, så vi kan komme i gang med eksperimenterne.

Steffen Holberg og Søren Rabølle

Kommentarer (4)

24.02.2013 : Anne-lise Desmougin

Hej Steffen og Søren,

Jeg sidder med den samme ide, og er i gang med at finde ud af om det vil være muligt at lave et kyst(fjord)shelter som afslutning på mit tømrer grundforløb. skriv endelig til mig:)


26.02.2013 : Steffen Holberg

Hej Anne-Lise.
Det lyder spændende. Send mig en mail direkte så vi kan udveksle ideer og erfaringer.
godt håb fra
Steffen fra Godthåb Mølle.


09.03.2013 : Annelise Bach Nielsen

Rigtig god ide at etablere støttepunkter langs kysterne, som kan brugesbåde af havkajak og vandring/ridning langs kysten. Passer som fod-i-hose til min drøm om Lolland Havvej ;-). Jeg har ikke umiddelbart nogle problemer med at tænke et tømmershelter - der bliver lysegråt med tiden - ind i strand/klit sammenhæng. Men måske marehalm på taget vil være en bedre løsning end græstørv...


04.04.2013 : Naturstyrelsen

Test...


Der er lukket for kommentarer