Idea-speaker
Tæt på alle

Tæt på marsvin i Lillebælt

Vor mindste hval, marsvinet, opleves tæt på i Lillebælt. Førhen jagede Middelfarts marsvinjægere marsvin og fangede op til 1000 dyr på en sæson. Marsvinet blev fredet i 1967, og er med i Miljøministeriets naturkanon.
Middelfart rummer to store fortællinger: nutidens levende marsvin og fortidens organiserede jagt.
Marsvinet er truet af bl.a. drukning i fiskegarn og forurening. Et europæisk beskyttelsesarbejde er indledt. Danmark deltager aktivt. I dette regi er skabt en international marsvindag hvert år i maj.
I Middelfart er netop for første gang på initiativ af Marsvinslauget indledt samarbejde mellem kommune, erhvervsliv, museum og laug om en marsvindag i sampil med den internationale dag.
Dagen skal indeholde både oplysning og underholdning, og er begyndelsen på en tradition. Målgruppe er kommunens borgere og turister - især børnefamilier.
Marsvindagen understøtter og udvikler folkelige og kommercielle aktiviteter omkring marsvin og Lillebælt.

Peter Storm, Marsvinslauget i Middelfart

Kommentarer (2)

13.02.2013 : Peter Storm, Marsvinslauget

Her et klip om marsvin og marsvinjagt i gamle dage lavet som øvelsesopagve af journalister ved distriktsaviser.

http://www.youtube.com/watch?v=DqI65CrgJF8


27.10.2013 : Simone

Men vilka fina ge4ster du har de5........ Vill ockse5 fe5 besf6k av domherrar...... (och dmmdaoer.....) Underbart vackra bilder du lyckats ta pe5 dom sme5!!!Lycka till med kalset! Mina barn har f6nskat sig ne5got husdjur (vilket som helst) under alla e5r.... men aldrig fe5tt ne5got! Men nu pratar vi faktiskt om att skaffa en katt.... fe5 se hur det blir med den saken.......Kram Charlotte


Der er lukket for kommentarer