Idea-speaker
Lær i naturen
Eventyrskoven i Torrild

Eventyrskoven i Torrild

Naturen er kilde til mange gode oplevelser og det er derfor oplagt at skabe et sted, hvor der er mulighed for til at lege og stimulere barnets udvikling motorisk og sansemæssigt. I dag overtager digitale og elektroniske tilbud børns tid og der mangler en modvægt til det. Landsbyen Torrild har kun et ældre gyngestativ og en tilgroet sandkasse. Vi mangler et samlingspunkt for de 200 familier der bor der. Der vil skabe livskvalitet og gøre byen mere attraktiv. Eventyrskoven er unik, fordi den tænker mange elementer ind. Vægtningen af natur og kultur gør Eventyrskoven original. Idéen med Eventyrskoven, at etablere en ny og unik type skov og naturlegeplads med afsæt i motorik, og sansning som kilde til bevægelse og sundhed, hvor eventyrfortællingen bliver omdrejningspunktet i en værdiskabende og kulturel udviklende proces. Eks. skal Nissen, trolden, mosekonen m.fl. bo der. Læringen vil ske gennem fortælling, aktiviteter og specialeffekter ; QR-koder og sensorer med lys og lyd.

Henriette Toftegaard Jensen

Kommentarer (9)

08.02.2013 : Vagn

Virkelig en rigtig god ide, børn skal have mulighed for udvikling i og sammen med naturen.


12.02.2013 : Lone Ellinor Schou

Glæde er vel ikke kun for børn, jeg kunne da som 63 årig få stor fornøjelse af at nyde naturen og børns leg. Madkurv, hygge.


18.02.2013 : Sep

dejligt projekt, meget aktuelt og engageret projektmagerske :-)


24.02.2013 : Lise

Rigtig god ide, et dejlig sted hvor både børn og voksne kan bruge deres fantasi, og glæden ved at være i den fri natur med alle dens fantastiske
imput til sjælen, Eventyret længe leve.


24.02.2013 : Christina Aa. R..

Fantastisk ide, ikke alene for de mange børn i byen, men også alle byerne omkring.. Nok er torrild kun en lille oplands by i det østjyske, men samtidig er det også kernen for omkring liggende byer.. Et projekt som gør det muligt for at arbejde med naturen..;)


25.02.2013 : solveig

Fantatisk ide. Desværre bor jeg på Sjælland jeg er selv tilhænger af Naturlegepladsen i Valby Parken. Jeg er selv pædagog og er selv meget fokus på sanseintegration, så vildt fantatisk initiativ du gøre dig og oveni vil lave spændende underholdning genialt. Jeg og mine børn vil helt Bestemt vælge en ferie tur forbi Evertyrskoven, når det er ferie dage hvor vi skal i nærheden af Torrild :).

:) Solveig


25.02.2013 : Bjarne Skipper

Rigtig spændende projekt. Mange muligheder, både for lokale børn og legemennesker samt for turister.


17.04.2013 : Henriette Toftegaard Jensen

Der er bevilget 250.000, . kr af LAG-Odder (Landdistriktspuljen) men det forudsætter anden offentlig medfinansiering. Så håber virkelig at Eventyrskoven kan vinde penge igennem denne idéstormskonkurrence.


01.08.2013 : Anonym

Friluftrådet har bevilget 145.000,- kr. ekskl. moms, så mangler der "kun" 76.000, - kr.


Der er lukket for kommentarer