Idea-speaker
Iværksætteri
Kultur og Natur i Magtenbølle-Skalbjergområdet

Kultur og Natur i Magtenbølle-Skalbjergområdet

En smuk gammel bindingsværksgård og en nedlagt skole i Skalbjerg skal være dynamoer for en udvikling med turisme, naturoplevelser, gårdbutik & cykelhandel i "Kultur- og Motionseldorado Magtenbølle-Skalbjergområdet".
Vi vil sommeren 2013 lave "Musik i Landskabet" på udvalgte "højdepunkter" (bogstavelig talt) på Højfyn (Frøbjerg Banker, Vissenbjerg-bakkerne, Dyred Banke)
Vi er inspireret af "Cykelkoncerter" i Tyskland (Cottbus), og er klar med et spændende program, hvis der kan skaffes penge til projektet.
"Vi" er Dansk Cyklist Forbunds Højfynsafdeling og aktive beboere i Magtenbølle og Skalbjerg. "Magtenbølle-Skalbjerg Kulturforening" er under dannelse, og vi har holdt møder med professionelle musikere om projektet.

Iværksættere (gårdbutik/overnatning/cykelhandel/kunstnere) ved MTB-track mv. i 30 ha stort område, som skal udvikles til "Kultur- og Motionseldorado Magtenbølle-Skalbjergområdet". Et sådant område vil kunne tiltrække motionister (MTB-dyrkere m.fl.) året rundt

Dansk Cyklist Forbunds Højfynsafdeling

Kommentarer (12)

19.11.2013 : Anonym

Lyder som en interessant idé - derudover kan man i det kuperede terræn i Magtenbølle og omegn kan man også lave trekking ruter "hjertestier" til fodfolket (både til menneske og hest mv.) og løjper til langrendsløbere og lette slalom bakker og kælkebakker til børnene om vinteren. Rute til jagt på hesteryg, offentlig ridebane mv..


20.11.2013 : Sava

Magtenbølle, Skalbjerg og Højfyn kunne vel ikke være bedre valgt til oplevelser, som kan bringe denne smukke egn på Danmarkskortet!


20.11.2013 : HP

Så har I travlt, sommeren 2013 er vel ved at være overstået....
Måske 2014 - stedet og naturen er et af Fyns smukkeste områder med en mangfoldighed af muligheder for cykler, heste, menneskeben, munde, ører, øjne og ikke mindst maver.
Alt bør kunne gennemføres i disse omgivelser. Fortsæt kampen for et arrangement i 2014.


20.11.2013 : Cyklistforbundets Højfynsafdeling

Til "HP", godt set. Det er selvfølgelig sommeren 2014, vi vil lave det nævnte arrangement. Tak for korrektionen. Og tak for kommentaren i øvrigt. Du kender området og mulighederne, fornemmer vi tydeligt. Og du ser rigtigt :-)


22.11.2013 : dsn

Det helt rigtige sted for kultur- og naturoplevelser som de nævnte ... og mange andre. Det er alle tiders gode idé som meget gerne skulle kunne omsættes i levende aktivitet og glæde.


22.11.2013 : Anonym

Utrolig flot initiativ. Held og lykke med det.


22.11.2013 : Anonym

Vi der kender området , deler gerne oplevelser med andre, så flere kan lære Fyns vel nok smukkeste område at kende. Fint initiativ.


22.11.2013 : christian

Det er godt ramt, for stedet er allerede en magnet for cykling, og hvorfor ikke gøre det sublime...?


24.11.2013 : SW

Det lyder som en fantastisk god ide. Jeg bevæger mig rundt i dette område, både på cykel og på ben, og her er lige velegnet til begge transportformer. Måske opdager jeg nye stier, hvor jeg aldrig har været. Og muligheden for kulturelle oplevelser er både oplagt og med til at gøre området attraktivt.


29.11.2013 : Anonym

Dejligt ! God idé ! Jeg kommer gerne!


01.12.2013 : Hans E.

Fantastisk flot projekt. Satsningen på kultur-og naturoplevelser i den " (høj)fynske udgave ") er meget perspektivrigt.


02.12.2013 : Else Marie Kristensen

En rigtig god ide at lave naturoplevelser i dette smukke bakkede landskab. Det bliver fantastisk godt, at få et stort område med stisystemer, som vi kan færdes på. Det er i de sidste mange år blevet mere og mere besværligt, at få adgang til naturen på landet, fordi mange stier er blevet nedlagt.
Musik i landskabet og andre kulturelle oplevelser vil være til stor glæde for os, der bor her, det vil helt sikkert trække mange andre til området og det vil gøre området mere attraktiv at flytte til.


Der er lukket for kommentarer