Idea-speaker
Innovation
Hang-out places - Skovområder for teenagere

Hang-out places - Skovområder for teenagere

”Ungdomsskove” - Steder hvor man ser positivt på f.eks. musik, udendørs tv, bål, fodbold… og hvor de unge er medbestemmende.

Hvis det er rigtigt, at de unge hærger – må det da set fra samfundets side være bedre de skærer i nogle grene og træer end smadre et busskur.

Når unge bliver spurgt, hvordan f.eks. deres bynære favoritnatur kunne se ud er svarene ofte noget med: Mulighed for at være sammen, motion, musik, fester, udendørs tv og tæt på indkøbs-muligheder… og mulighed for selv at kunne indrette området. Det modarbejder vi i dag – men ofte gør de unge det alligevel med det resultat, at der opstår konflikter. Kan vi ikke i stedet planlægge os ud af det. Noget der eventuelt kunne ske i samarbejde med kommuner og brugerråd for unge.

Kommentarer (1)

15.09.2013 : Idémager og miljøpsykolog, Marie Leer Jørgensen

Suveræn idé - unge savner uderum, som møder dem dér hvor de er, pladser som kunne give de unge positive oplevelser og aktiviteter - hvor de kan møde hinanden og udfolde sig. Mødespladser I naturlig omgivelser opnås samtidig den positive effekt som naturen har på mennesker, bla. mere bevægelse og afstressning.
Jeg vil gerne være med i dette projekt.


Der er lukket for kommentarer