Idea-speaker
Livskvalitet
Sti og trampespor rundt om Tissø

Sti og trampespor rundt om Tissø

Vand har en positiv tiltrækningskraft på de fleste, og Tissø har et stort uudnyttet potentiale for spændende natur- og kulturoplevelser.
Tissø er en del af Naturpark Åmosen og et spor omkring søen vil forbinde de eksisterende perler og skabe nye muligheder.

Formidlingscenter Fugledegård - udstilling, vikingebosættelse, fugleskjul og krible-krable-platform. St. Fuglede Havn, Tissø Roklub, Klinteskoven, Sæby Kirke, Natura 2000 og Fuglebeskyttelsesområde.
Adgang til søbredden udvalgte steder fra land- og vandsiden vil forbedre naturoplevelsen og sikkerheden til søs.

Naturnært trampespor for ikke-motoriserede terrængående brugergrupper - mennesker og heste. Dele af sporet kan camoufleres og blive en spændende fugleobservationssti. Sporet afmærkes men behøver ikke anlæg.
Partnerskab mellem Naturpark Åmosen, lodsejere og brugergrupper er oplagt.

Sæbyvej langs østsiden af Tissø er smal, befærdet og farlig. Her er ønsket en trafiksikker kombineret cykel-ride-gangsti.

Friluftsrådet Nordvestsjælland

Kommentarer (10)

13.08.2013 : Flemming Larsen

Det er en rigtig god ide og et af Vestsjællands meget vigtige fugle mråder


14.08.2013 : Henriette Roved

Rigtig god ide med ridesti. Vi mangler en ridesti omkring denne naturperle!
En ridesti omkring Tissø vil sammen med en ridesti langs Nedre Halleby å give hest og rytter en sikker riderute mellen kysten ved Bjerge sydstrand og Tissø.
Hestene hører ikke til på vejene, og sådanne rideruter vil øge trafiksikkerheden for alle.
Udnyttelse af randzonerne langs åerne til ridestier er oplagt.


14.08.2013 : Lone Pockendahl

Super ide, der forhåbentlig føres ud i livet. Da jeg til daglig beskæftiger mig med ridning i dette område kan jeg kun bifalde en ride/trampesti rundt om Tissø. Det vil gavne alle naturmennesker, da vejene rundt om Tissø for de flestes vedkommende er tungt trafikeret og derfor ar svære at færdes på som ung/barn til cykel eller hest.
Med venlig Hilsen
Lone Pockendahl Kastaniegård


14.08.2013 : Dina nielsen

Det ville være skønt med mulighed for Ridning /gang ved Tissø i narturskønt område hvor man ikke skal være nervøs for om der køre store køretøjer.


14.08.2013 : Anonym

Fantastisk idé! før den ud i livet!


14.08.2013 : Annette Petersen

waow, det lyder som en rigtig super god idé! Særligt at det vil være til glæde for flere interessegrupper! Jeg som rytter vil sætte stor pris sådan en mulighed! Kæmpe bifald for idéen!!!


14.08.2013 : Elisabeth Weinreich

En helt og aldeles genial idé med ridestier omkring Tissø :-)
Vi hesteryttere er efterhånden forvist til ridebaner og ridehuse, som godt kan nå at blive en anelse kedelig at motionere sin hest på.
En ridesti omkring Tissø vil simpelthen være fantastisk og jeg er sikker på, at en gennemførsel af denne idé, vil sprede stor glæde i de små hestehjem :-)


23.08.2013 : Karin Eriksen

Udbygge denne ide med en sammenhæng med resten af Naturpark Åmosen, så hele området helt til Stenlille er med i en trampe, cykle og ride sti med shelters. Det vil være godt både for turisme i form af salg hesteture ligesom på Island, Sverige osv, hvilke er en stor attraktion og en god måde at opleve naturen på. Ligeså Isefjordsstien, som er etableret men ingen ride muligheder. Det vil igen give den øgede turisme, man ønsker nu den er dalende. mange mennesker i dag ønsker en aktiv ferie. Det vil give en øget indtjening i form af turisme og en anden oplevelse af den smukke danske natur, som er os hestefolk beskåret nogle steder, men som ikke mange steder kan blive et turistmål, næsten kun få steder på vestkysten, som ofte er godt besøgte.


25.08.2013 : Trine

Super god idé, men samtidig bør der også gøres noget ved "resten" af Åmosen, så man kan færdes både gående, til hest og på cykel. Og det behøver ikke være fint anlagte stier a la Jyderupstien. Det ville i princippet være nok bare at lave en markvej f.eks. på Åbrinken langs Åmose å ved køre med en traktor og slå græsset hver 2-3 uge hen over sommeren. Det vil jo stort set ikke koste noget!


06.10.2013 : thomas l

Det er en genial ide, vi er en lille familie der bor i li. Fuglede og vi ville have stor glæde af sådan en sti


Der er lukket for kommentarer