Idea-speaker
Viden
Mellem sundhed og krig er der friluftsliv

Mellem sundhed og krig er der friluftsliv

Projekt for veteraner med symptomer der begrænser deres livskvalitet (f.eks. depression, søvnløshed, angst, stress, tendens til aggression/ opfarenhed). Projektet er tænkt som en del af et afsluttende speciale på Master i Friluftsliv ved Københavns Universitet. I projektet indgår friluftsliv i form af pilgrimsvandring og overnatning i naturen langs Hærvejen i Jylland.

Friluftsliv og det grønne har vist sig effektivt i behandling og rehabilitering i forhold til psykisk belastede veteraner. Projektet er for at gavne den personlige sundhed og udvikling. Ved at forenkle ens hverdags indtryk, gives hjernen ro til at restituere, og forholde sig til komplekse følelser, tanker og livssituationer. Friluftsliv reducerer symptomer og stress, det forbedrer søvn, gavner selvværd, giver ro, samt sundhed og velfærd.

Projektet kan på sigt blive en fast del af Veteran og Friluftspolitikken. Ydermere kan det tænkes udvikllet til en national og international samlende begivenhed for veteraner.

Kommentarer (1)

22.05.2013 : Anonym

Hej Niels

En rigtig god ide! Jeg er selv veteran fra Kroatien/Bosnien 1995, og har haft en mild grad af PTSS. I den forbindelse har bjergvandringer i alverdens lande været en god ventil, som en "lise for sjælen".


Der er lukket for kommentarer