Idea-speaker
Aktiv borger
Miljøminister - gå efter 25 milliarder mere fra hestesektoren!

Miljøminister - gå efter 25 milliarder mere fra hestesektoren!

Hestesektoren (200.000 heste, 170.000 ryttere samt afledte aktiviteter) omsætter for små 25 mia. kr om året og giver arbejde til 21.000 fuldtidsbeskæftigede - men potientialet er langt større!

Begrænsningerne ligger i manglende adgang til ridning i naturen. I Nordsjælland, masser af statsskov, masser af heste. I størsteparten af resten af kongeriget, masser af privatskov og storlandbrug, få heste.

Gør noget ved Naturbeskyttelseslovens adgangsregler til glæde for flere ryttere og til gavn for samfundet, som vil få: bedre friluftsliv for flere ryttere, rideturisme, udbredelse af hestesteder (privatstalde, rideskoler, tur- og turistridning, handicapridning, hesteevents m.m.) samt afledt virksomhed (dyrlæger, beslagsmede, byggeri og inventar, foderproduktion og -salg, maskinstation og hesteudstyrsforretninger, turismeindtægter, eksportsalg m.m.).

Ikke mindst i yderområder kan det bidrage til tilflytning!

Hestesektoren kan løfte meget , hvis blot der skabes de rigtige rammer.

Kommentarer (13)

23.08.2013 : Anonym

Hvem betaler for ødelagte veje og stier når det er vådt og blødt. Hestehove kan lynhurtigt ødelægge en sti?

Har selv hestedatter og ved hvor ødelæggende hove kan være.


23.08.2013 : Anonym

kunne være rigtig dejligt, med flere steder man kunne ride på sine heste


24.08.2013 : Conny Mearlyn Nielsen

I hele den del af landet, hvor der ikke er statsskov, betaler rytterne formuer for at benytte privatskove og randområder, så jeg kan jeg ikke se problemet i hvem der skal betale. Det gør de allerede.


24.08.2013 : Berit Pedersen

Men husk også alle tur kuskene. Vi vil gerne være sammen og køre ture. Når vi er ude er vi pressede af bilister som ikke vil vise hensyn.
Jeg har i sommer s kørt over 300km på 14 dage. de 4 af dagene var jeg alene men de sidste 10 var vi 5 vogne sammen og det betyder vi også lægger en del penge i det lokal område vi var i. f.eks fiskebilen fik en mer omsætning på 800, kr da vi købte aftensmaden hos ham.


24.08.2013 : birgit ree

Mener bare at vores fritid er betalt over skatten. Også de ødelagte stier . lav flere rdeskov og vil man gå der kan man jo tage gummistøvler på, jeg har ik set ødelagte stier kun hvis mange rider samme sted, og der er meget vådt , men se så ku man lave en regl om våd perioden var der fredet i den ene skov og næste gang den anden skov osv ;-) b


26.08.2013 : Susanne Dannaher

Jeg vil anbefale, at der langt de små veje rund omkring i landet - etableres ridestuer i rabatten.
Det er muliget mange steder at halvere det levende hegn, jævne rabatten og evt. lægge et lag stenmel - så har vi ryttere mulighed for at komme lidt længere væk fra trafikken - der alt for sjældent tager hensyn.


26.08.2013 : Susanne Dannaher

Jeg prøver lige igen, kan se der er nogle trykfejl i det første indlæg
Jeg vil anbefale, at der langt de små veje rundt omkring i landet etableres ridestier i rabatten.
Det er muliget mange steder at halvere det levende hegn, jævne rabatten og evt. lægge et lag stenmel - så har vi ryttere mulighed for at komme lidt længere væk fra trafikken - der alt for sjældent tager hensyn.
Det giver en større sikkerhed både for rytterne men også for bilisterne.
Et netværk at ridestier langs landevejene vil gøre det attraktivt at bevæge sig over større afstande på hesteryg, det vil give mange flere ridemuligheder og skovene vil dermed blive mindre belastet. Det vil ikke længere være/opleves som farligt at ride langs vej.
For os der har turridning som en af vores produkter vil det betyde meget - da vi så også kan komme afsted med handicappede, begyndere og nervøse ryttere.


26.08.2013 : Laura Uhrenholt

Flere steder at ride, tak! :-) Der er mange skove, hvor der er jagt, hvor man ikke må ride, men jagtsæsonen er jo ikke hele året rundt- så hvorfor kan vi ryttere ikke benytte skoven til ridning når jægerne ikke kan? Jeg skal ride 7 km for at finde den nærmeste skov!! -Der er en skov lige ved siden af vores ejendom, men det er en jæger som ejer stedet.


26.08.2013 : Naturoghesteelskeren

Højest på min ønskeseddel: I markskel kan man etablere 2 rækker træer med ridesti i midten! Der er allerede mange læhegn, og dem kunne man godt lave ridestier langs ad.
-Og til jægerne; heste er ligesom hjorte også græsædende dyr som ikke er naturliet fjender, så man kan på hesteryg tit komme tæt på dyrene, så jeg ved ikke om det forstyrrer hjortene så meget.


26.08.2013 : Annette B. Løchte

Rigtig god idé


26.08.2013 : Anonym

Gør op med den forældede lov, som sidestiller en hest med en bil og dermed sidestiller rytternes adgang til naturen med "kørsel i naturen".


31.08.2013 : Anonym

det er i midt jylland omkring Viborg blevet et problem. Det gamle amt solgte flere skove og nu er de lukkede for adgang - lad os få fri adgang som gående- cyklister men det skal være forpligtende


02.09.2013 : Anonym

Super ide. Lad os få åbnet nogle flere skove så vi ikke er tvunget til at skulle proppe hestene i trailer og køre en time hver vej for at komme til og fra en skov hvor man må ride. Betaler gerne skovkort hvis bare jeg kan ride til skoven. Jeg bor på Lolland og så gerne at feks Rosningeskoven blev åbnet for ryttere og kuske da jeg ved der er en del i området der gerne ville færdes der.


Der er lukket for kommentarer