Idea-speaker
Innovation
Hestebyer - grøn omstilling og innovation

Hestebyer - grøn omstilling og innovation

Hestebyer er steder, hvor mange typer af hestevirksomheder etablerer sig omkring egne staldafsnit og folde, men fælles ridehuse og baner. Hestebyer placeres i områder med gode ridemuligheder i naturen og med en større by i nærmeste opland, f.eks. Hedeland ved Roskilde.
I hestebyen kan der tænkes at være: rideskole, tur- og turistridning, privatstald, hesteavl, handicapridning, terapeutisk ridning, hesteevents, hestepleje, dyrlæge, beslagsmed, hesteudstyrsbutik, heste- og rytterhostel, boliger tilknyttet hestevirksomhederne, hotel og restaurent.
Hestebyen kan foruden et stort samlet tilbud af friluftsliv tilbyde fælleskab, medejerskab, attraktion , ekspertise, stordriftsfordele, udviklingspotientiale, synergieffekt, omsætning og arbejdspladser.

Kommentarer (4)

26.08.2013 : Brigitte

OPLAGT - Stort potentiale for udvikling af Hedeland OG Roskilde. Oplevelsesattraktion og Oplevelsesøkonomi!


26.08.2013 : Annette B. Løchte

Rigtig god idé


26.08.2013 : Anonym

De har det næsten i England vi var på studie tur der over i galophestenes midte og der var byer hvor der var fortov , ridesti, cykelsti og vej langs hinanden i hele byen og hvor de bløde trafikanter havde forkørsels retten det vil sige kom fodgænger,cykelister og heste ud til vejen måtte bilisterne vente til de var passeret fantastisk by og den var fyldt med butikker som nævnt i her over i idén :D skønt sted


26.08.2013 : Anonym

Mange steder i DK er oplagte. Området mellem bygrænsen til Aalborg og Nørholm er et blomstrende hestemekka. Men der mangler bedre muligheder for, at kunne ride længere ture. F.eks. mulighed for, at ride ud mod Nibe og ride i vandkanten af fjorden. Dele af stisystem mod Nibe findes, men denne er ikke forbundet med Nørholm.
Andre steder: Svenstrup og Dall syd for Aalborg.


Der er lukket for kommentarer