Idea-speaker
Livskvalitet
FRISK I NATUREN. Friluftsliv til gavn for psykisk syge beboeres fysiske og mentale sundhed.

FRISK I NATUREN. Friluftsliv til gavn for psykisk syge beboeres fysiske og mentale sundhed.

Frisk i Naturen er et 3 årigt pilotprojekt forankret på bostedet Mariested, 9300 Sæby. Pilotprojektet vil indsamle ny dansk viden og erfaring med naturoplevelser for 44 psykisk syge beboere på Mariested.
Frisk i Naturen tager udgangspunkt i nordamerikansk erfaring gemme ca. 20 år med anvendelse af natur inden for psykiatrien. I Danmark er der mærkelig nok ikke særlig megen erfaring inden for feltet.
Natur er gratis og bivirkningsfrit. Projektet vil tage afsæt i disse 2 udsagn. Projektet vil udforske hvilke naturtilbud der virker bedst til forskellige psykiske diagnoser.
Projektets mål er at skabe forbedret livskvalitet for beboerne. Der er via naturtilbud noget godt og positivt at stå op til.
Budgettet for de 3 år er kr. 1.439.000. Heraf er så stor en del i hus at projektet er startet op 1/4 2013.
Et evt. beløb fra Idestorm vil være kærkommet. Det skal gå til formidlingsmatriale om projektet.

Kommentarer (9)

24.04.2013 : Børge Søndergård

Erik Holm Sørensen har fat i det helt rigtige! Hvorfor har vi ikke tidligere tænkt den indlysende tanke, at naturen må have en gavnlig indvirkning på vores sind, også når det krakelerer? Mennesket har været en del af naturen i oceaner af tid. Det er kun de sidste 150 år, at vi har distanceret os fra den. Jeg tror Erik har ret, når han antager, at naturen har helbredende indflydelse på sindet.


27.04.2013 : Anonym

Rigtig god ide som fortjener at blive virkeliggjort.


01.05.2013 : Lars Halvorsen

Ja nogle gange ligger de store idéer i de enkle tanker - naturen er godt for mennesket. Giv Erik Holm chancen for at vise, hvad denne tankegang kan føre med sig. Lur mig om det ikke viser sig, at den kan bruges mange andre steder i samfundet.
Bivirkningsfrit :-)


05.05.2013 : Dorte, odense

Dejligt at høre, ved fra eget arbejde hvor stor betydning en smule frisk luft og fornemmelsen af en solstråle i ansigtet har for et knuget sind


08.05.2013 : Martin

Suveræn ide der fortjener al den support den kan få.


13.05.2013 : Jørgen Jensen

Naturen er balsam for sjælen, så projektet fortjener i højeste grad støtte.


14.05.2013 : Jan Voersaa

Et projekt det bør have fuld opmærksomhed, netop naturen kan give ro i sjælen når der er rod i sindet.


18.05.2013 : Jens B

Det lyder som et super godt projekt, som selvfølgelige fortjener støtte, så projektet kan blive realiseret - Thumbs Up her fra!


18.05.2013 : Ole Hjorth caspersen

Dette er en rigtig god ide som gør med traditionel tænkning på dette område, absolut værd at støtte og resultaterne kan på sigt få stor betydning på hvodan vi forholder til psykisk syge


Der er lukket for kommentarer