Idea-speaker
Tæt på alle
Danmark bør deltage i Rewildering Europe

Danmark bør deltage i Rewildering Europe

Rewilding Europe er et samarbejde om at gøre Europa til et vildere sted med mere place til naturen, vildtet og naturlige processer og økosystemer. Ideen er at få variationen tilbage til naturen med de oprindelige arter som lever i symbiose med hinanden uden menneskelig regulering, hvilket giver større oplevelsesmuligheder for os alle og giver bæredygtige indtjeningsmuligheder i Udkantsdanmark i stedet for udpining af naturen.

Rewilding Europe sigter efter at genskabe en million hektar land inden 2020, gennem 10 fantastiske europæiske vilde naturområder af international kvalitet. Rewilding Europe er et initiativ af WWF Holland, ARK Nature, Wild Wonders of Europe og Conservation Capital.

Danmark bør indgå i dette samarbejde og stille et egnet område eller en nationalpark til rådighed for projektet, og dermed få mulighed for at drage nytte af denne banebrydende tankegang til glæde for både befolkningen og turister.

Kommentarer (2)

06.07.2013 : Carsten Krog Pedersen

Et oplagt område er det kæmpemæssige område hvor der for nyligt er lavet testcenter for store vindmøller. Området ligger i det østlige Thy og indeholder store urørte områder med meget varieret natur. Trods placeringen af de store vindmøller ville stedet være oplagt. Man har ved mølle pojektet taget fra naturen. Nu kan man så passende leverelidt tilbage i form af et rewildet område.


06.07.2013 : Carsten Krog Pedersen

Området omkring Hannæs (Fra Vigsø i Vest, til Bulbjerg i Øst) er mere end 20 km. bredt og der er meget lidt bebyggelse. Der er brug for arbejdspladser og det ville være et plus for naturen. Altså et oplagt område at Rewilde.


Der er lukket for kommentarer