Idea-speaker
Aktiv borger

Mellemrums stier

Der er utrolig megen smuk natur i Danmark, men alt for ofte er tilgængeligheden begrænset af antallet af stier.
I skoven er der mange stier, og det samme gør sig gældende i mange af de områder som er henlagt som ren natur.
Men landskabet i Danmark er mest af alt en industri- og landbrugskultur med naturlommer. Og lommerne er ofte små naturperler.
Som naturmotionist har det altid ærgret mig at disse lommer ikke kunne forbindes bedre. Så kunne man få en længere tur i naturen, uanset at man boede i "produktions-prægede" områder.
En sti behøver ikke mere end en meter i bredden, for at have plads til spor, rabat, bænke etc.
Den ville kunne bruges af fødder og cykeldæk, og dermed også mindske presset på de stier, som i forvejen har mange brugere.
Og ikke mindst vil vores øjne præges af en mere varieret natur end skov og eng.

Kommentarer (1)

22.04.2013 : Foreningen Naturrytter

Rigtig god idé!
Sådanne mellemrumsstier ville også være en fantastisk mulighed for adgang til naturen for den gruppe af naturmotionisterne, der færdes til hest, nemlig rytterne! I store dele af landet er det vanskeligt for ryttere at få adgang til naturområder, hvorfor ridende ofte er henvist til at færdes på vejene sammen med den motoriserede trafik, da ryttere nemlig ikke må benytte rabatter og cykelstier langs vejene. Adgang til naturen for ridende er særlig i det, du kalder de "produktions-prægede" områder, en stor udfordring. Mellemrumsstier, der også er tilgængelig for ridende vil derfor være en fremragende idé! :-)


Der er lukket for kommentarer