Idea-speaker
Tæt på alle

Haver til Maver i den gamle køkkenhave i Bernstoffsparken

Vi er nogle stykker, der gerne vil lave Haver til Maver i en af Nordeuropas ældste og mest traditionsrige køkkenhaver: Den i Bernstoffsparken (som desværre er græs nu, plus lidt drivhuse og frugttræer). Vi er Signe Wenneberg (forfatter og græsrod) og Søren Ejlersen (Aarstiderne) og en flok frivillige. Vi vil gerne i gang allerede her i marts 2013. Vi har lokal goodwill. Der er skolebørn nok i omegnen - og i København - at sende ud i børnekøkkenhaverne, som ville kunne give børnene motion, sjov og en ide om, at mad ikke gror i supermarkeder.

Søren Ejlersen kommer med hele Haver til Maver-konceptet fra Krogerup/Aarstiderne, hvor Haver til Maver har sin sejrsgang - alle børn på de kanter har på et eller andet tidspunkt i deres skoletid haft deres gang i skolehaverne på Krogerup.

Vi synes, at endnu flere børn skal lære om natur, træer, jordforbindelse, krible-krable, biodiversitet, magi, frø, mirakler, motion, fotosynteser, kompost, biodynamik, økologi og lilla gulerødder.

Signe Wenneberg & Søren Ejlersen

Kommentarer (10)

16.02.2013 : Lise Hjorth

har altid undret mig over fraværet af frugttræer og -buske i parker i byen. Hvorfor ikke plante nogle gode æbletræer, blommetræer, kirsebærtræer (danske, der er rigeligt af japanske bærløse) - Hvad holder Jer tilbage? og stort JA til køkkenhaver for børn i Bernstorffsparken.


16.02.2013 : Camilla Brobjerg

Da jeg var barn havde jeg mange stjernestunder i Bernstoffsparken med min familie og vores 2 gravhunde.
Jeg vil elske at koble min uddannelse med min kærlighed til parken, og give en masse børn nogle gode oplevelser med Haver til Maver.
Derfor har jeg meldt mig som frivillig.


17.02.2013 : Rikke Tina Ulnits

Super ide' ! I <3 it !!! helt klart flere haver til maver. Sig til hvis I har brug for en hånd xxx


17.02.2013 : Hanne Buhl

Super god ide! Jeg husker, da der var grøntsager i køkkenhaven i Bernstorffsparken og det er da oplagt at en sådan skal genopstå : ) Melder mig gerne som frivillig og hylder jeres blomstrende tankegang!


17.02.2013 : Nefer Winther Sonn

Vi har meget gode erfaringer med Haver til Maver på Krogerup. God fornøjelse.


17.02.2013 : Mette Ellekrog

Synes det lyder som et rigtigt spændende projekt, hvor børnene får jord under neglene :o) Jeg giver gerne en hjælpende hånd, hvis der er brug for det.


18.02.2013 : Marie Grymer Tholsrup

Genialt!
Jeg er på!
Vi mangler det BIG TIME!


18.02.2013 : Annette Tholstrup

Sådan et initiativ fortjener kyshånd. Så oplagt, så indlysende. Held og lykke med realiseringen.


18.02.2013 : Eva Lilja Jensen

jeg vil gerne være frivillig!!


21.02.2013 : Amalie Gielov

Fantastisk idé!


Der er lukket for kommentarer